Hoofdpijnmassage

Hoofd(pijn)massage 

 

Doel van een hoofd(pijn)massage is het hoofd zo te masseren, dat de pijn verminderd, de hoofdpijn langer wegblijft of zelfs verdwijnt.

In Nederland heeft een vijfde van de inwoners, minstens 1 dag per week last van hoofdpijn.

Houding, psyche en chemie zijn van invloed zijn op het ontstaan c.q. hebben van hoofdpijn. Maar zelfs het te strak aantrekken van de broekriem om de middel, kan al van invloed zijn om hoofdpijn te ontwikkelen. Of als  je spieren in het gezicht en/of op het hoofd erg gespannen zijn  kan er al hoofdpijn ontstaan. Gespannen of juist slappe nek- en hals spieren maken dat het hoofd zwaar en pijnlijk aanvoelt.

Een hoofdpijnmassage is gericht om alle situaties in het dagelijks leven te verbeteren, die er voor zorgen dat hoofdpijn het functioneren sterk verminderen. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende handgrepen, welke speciaal ontwikkeld zijn voor de hoofdpijnmassage. Deze grepen helpen de spieren in het hoofd te ontspannen. De hoofdpijnklachten  zullen minder hevig en minder vaak terugkeren en kunnen zelfs helemaal verdwijnen.

Acupressuur punten

Tijdens deze massage zijn er  verschillende punten op het hoofd die speciale aandacht krijgen. Deze punten komen overeen de drukpunten uit de acupressuur. Er kan ook gekozen worden om deze massage te combineren met een TfH(+)behandeling. Indien dat de keuze is, wordt er gebruik gemaakt van een nog uitgebreidere complementaire techniek.