Molenwater 137 4331 SG Middelburg
+31630056130
info@praktijkallinall.nl

Hoofd(pijn)massage

Touch for health en massages

Hoofd(pijn)massage

Een traject om van je hoofdpijn af te komen bestaat uit de volgende onderdelen:

 1. Intake
 2. Houding analyse
 3. Functie onderzoek van de schouders/armen
 4. Bespreken andere oorzaken van hoofdpijn waar niet zo snel aan wordt gedacht, zoals:
  • Voeding
  • Verkoudheden (geen massage toegestaan)
  • Knijpende ogen
  • Werken onder invloed van fel licht
  • Ander voedsel patroon
  • Stress of juist de periode erna
  • ..
 5. Behandelplan bespreken en opstellen.

Zo zal een hoofd(pijn)massage behandeling bestaan uit vijf weken eenmaal per week een massage aan het hoofd. Om het welbevinden te behouden, wordt geadviseerd om eens in de 4-5 weken een vervolg behandeling hoofdmassage af te spreken.

Door Touch for Health (TfH) toe te voegen aan een hoofd(pijn)massage of juist een massage aan TfH krijg je een versterking van de verschillende methodes waar ik mee werk, wat het doel heeft om energieker en (langer) hoofdpijn vrij te leven.

Doel van een hoofd(pijn)massage is het hoofd zo te masseren, dat de pijn verminderd, de hoofdpijn langer wegblijft of zelfs verdwijnt.

In Nederland heeft een vijfde van de inwoners, minstens 1 dag per week last van hoofdpijn.

Houding, psyche en chemie zijn van invloed zijn op het ontstaan c.q. hebben van hoofdpijn. Maar zelfs het te strak aantrekken van de broekriem om de middel, kan al van invloed zijn om hoofdpijn te ontwikkelen. Of als je spieren in het gezicht en/of op het hoofd erg gespannen zijn kan er al hoofdpijn ontstaan. Gespannen of juist slappe nek- en hals spieren maken dat het hoofd zwaar en pijnlijk aanvoelt.

Een hoofdpijnmassage is gericht om alle situaties in het dagelijks leven te verbeteren, die er voor zorgen dat hoofdpijn het functioneren sterk verminderen. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende handgrepen, welke speciaal ontwikkeld zijn voor de hoofdpijnmassage. Deze grepen helpen de spieren in het hoofd te ontspannen. De hoofdpijnklachten zullen minder hevig en minder vaak terugkeren en kunnen zelfs helemaal verdwijnen.

Acupressuur punten Tijdens deze massage zijn er verschillende punten op het hoofd die speciale aandacht krijgen. Deze punten komen overeen de drukpunten uit de acupressuur. Er kan ook gekozen worden om deze massage te combineren met een TfH(+)behandeling. Indien dat de keuze is, wordt er gebruik gemaakt van een nog uitgebreidere complementaire techniek.

Lees meer