Molenwater 137 4331 SG Middelburg
+31630056130
info@praktijkallinall.nl

Rug massage +

Touch for health en massages

Rug massage +

Wat zijn rugklachten?

Rugklachten is het hebben van pijn of ander ongemak in de onderrug. Er zijn veel mensen met rugklachten. Rugklachten kunnen er voor een korte tijd zijn en sommige hebben chronische rugklachten. Voor veel mensen kan rugpijn zo heftig zijn om tijdelijk dan wel helemaal te moeten stoppen met werken. En wat denk je dat je sociale leven eronder kan leiden.

Oorzaak van rugklachten

Slechts bij weinig rugklachten (1-5%) kan een specifieke oorzaak worden aangewezen. Met TfH is er meestal wel de oorzaak te vinden waar het mee samenhangt. In de overige gevallen spreken we van aspecifieke rugklachten.

Specifieke rugpijn

Bij specifieke rugpijn is er een aantoonbare onderliggende oorzaak is voor de aandoening. Zoals schade aan een rugwervel, een zenuw die langs de wervelkolom loopt of een van de rugspieren. Te denken valt aan: hernia, osteoporose, artrose, ziekte van Bechterew. Pijn kan ook vanuit een orgaan afkomstig zijn. Bijvoorbeeld de nieren of de maag.

Aspecifieke rugpijn

Als er geen duidelijke oorzaak kan worden gevonden spreken we van aspecifieke rugpijn. Vaak is het de onderrug, ook wel spit genoemd. vaak zien we dat deze rugklachten met enige regelmaat terug keren en het lijkt dan zonder oorzaak.  Maar factoren die een rol spelen bij het ontstaan van deze lage rugpijn zijn onder andere:

  • Stress
  • Overgewicht
  • Veel autorijden
  • Hormoon schommelingen
  • Verkeerde lichaamshouding
  • Je rug vaak of lang moeten inspannen

Hier kan ik dan eventueel, een specifieke massage, met een combinatie van TfH(+) voor inzetten die gericht is op dat gebied.


Symptomen van rugklachten

De symptomen van rugklachten hangen samen met de oorzaak. Niet alleen in de onderrug hoeft de pijn te zijn. Ook bovenin de rug kan je pijn hebben. Deze pijn kan uitstralen naar je nek en je armen. Tussen je schouderbladen kan de pijn het ergst zijn. Dit komt vooral door de beweging vanuit de longen die zich regelmatig volzuigen met lucht en weer leeg lopen. Deze pijn kan wel een gebied tot midden de rug bestrijken. Onderrug pijn kan zich overal tussen je onderste ribben en je stuitje voordoen. De pijn kan ook uitstralen naar je zij, billen, bovenbenen, onderbenen en voeten.

Ernst van je pijn zijn net zo verschillend zijn als de locatie van de pijn. Het verschilt van persoon tot persoon en is ook oorzaak afhankelijk. Er zij mensen die zeggen een doffe zeurende pijn  te hebben die langzaam aan toeneemt en soms weer af neemt. Andere hebben het over ondragelijke pijn, als er bewogen wordt, en daarna bijna niet meer kunnen bewegen.

Met rugklachten altijd eerst naar de huisarts, zeker als je heftige pijn hebt, die langer dan zes weken aanhouden. Ook bij tintelingen en een doof gevoel of uitstraling naar andere plekken van je lichaam.


Door Touch for Health toe te voegen aan een rug massage, worden blokkades opgespoord en op een zachte manier geƫlimineerd. Ook zonder klachten is een rug massage een wellness.