Molenwater 137 4331 SG Middelburg
+31630056130
info@praktijkallinall.nl

Touch for Health +

Touch for health en massages

Touch for Health +

Touch for Health (TfH) (+) geeft je weer balans in de basiselementen van je lichaam:

  • Structuur: alles wat met spieren en houding te maken heeft
  • Chemie: voeding en chemische huishouding van ons lichaam
  • Psyche: alles wat met stress, emoties, fobieën, angst en verdriet te maken heeft

Bij Touch fot health (TfH) wordt gewerkt met een indicatie spier. Deze indicatie spier vertelt je waar en waarom blokkades zijn en op welke manier deze blokkade bij jou op te lossen is. Zo zal iedere behandeling een unieke behandeling zijn.

De TfH-methode stelt geen diagnose. TfH stimuleert je als persoon wel om je in te zetten voor je eigen welzijn, zonder dat daarmee ook maar enige tak, van de reguliere gezondheidszorg overbodig wordt gemaakt.

Geschiedenis kinesiologie

Toegepaste kinesiologie kent zijn oorsprong in de chiropractie. Een Amerikaanse chiropractor, George Goodheart, vond in 1964 een verband tussen spieren, meridianen en organen. Door het versterken van de verzwakte spier die bij verkrampte en pijnlijke spier hoort, werd een balans hersteld. Versterkingspunten die hij op het lichaam ontdekte konden de verzwakte spier versterken.

Hij gaf zijn kennis door aan chiropractoren en andere profesioneel opgeleiden.deze methode noemde hij de “toegepaste kinesiologie”.

Een andere Amerikaanse chiropractor, John F Thie, was een leerling van George Goodheart, Hij vereenvoudigde de toegepaste kinesiologie en ontwikkelde zo Touch for Health. En zo werd de toegepaste kinesiologie vereenvoudigd en toegankelijk voor iedereen.

In 1973 gingen de eerste cursussen van start, naar de hand van John F. Thie.

Binnen de toegepaste kinesiologie wordt uitgegaan van de gezondheidsdriehoek; structuur (het fysieke lichaam met botten, spieren vezels etc.), chemie ( o.a. spijsvertering, hormoonhuishouding en voeding), en psyche (alle gedachten, emoties, gevoelens) zijn de 3 pijlers.

Doel Touch for Health

TfH is een dus danig eenvoudig systeem, dat de balancerende technieken van de toegepaste Kinesiologie worden gebruikt, om je houding en de energie in evenwicht te brengen. Het doel is dan ook om het lichaam in de optimale conditie brengen en te houden.

D.m.v. “spiertesten”. Waarbij er een zachte druk op een spier wordt uitgeoefend, nadat deze eerst in een bepaalde positie is gebracht. Vervolgens wordt er gekeken waar er een onbalans in het lichaam is. De verandering van de spierspanning wordt geregistreerd als een sterke of zwakke test. Elke spier die correct functioneert kan worden gebruikt om een stress-respons, energie-onbalans, of de circuit/correctiepunten van andere spieren onder specifieke omstandigheden te beoordelen. Verzwakte spieren worden versterkt door massage van bepaalde punten op het lichaam, het vasthouden van plekken op het hoofd of door het masseren van de meridiaan.

TfH legt een verband tussen de bepaalde spieren en bepaalde orgaansystemen—met inbegrip van het vaatsysteem en het lymfesysteem– en met bepaalde acupunctuurpunten en energiebanen op het lichaam (meridianen).

TfH zal het meest doeltreffend zijn, indien ieder betrokken persoon zich volledig bewust zijn van zijn rol in het proces t.b.v. herstel. TfH is door het stimuleren van het zelf genezend vermogen inzetbaar voor het bereiken van positieve doelen, verbeteren van de houding (centering), het sneller herstellen en heeft een preventieve werking voor het onderhouden van een goede gezondheid.

Lees meer